Vrijdag 15 maart 2019

Gellak nagels

"Gellak, gelcolor, gel polisch, gelac, gelnagels...help! Ik begrijp dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, maar na het lezen van deze blog weet jij alles over gelcolor, euhm gellak. "

 

Wat is gellak? 

Gellak is een nagellak die langer blijft zitten dan een gewone nagellak. Je kan een gellak ook niet op dezelfde manier verwijderen als een gewone nagellak. Maar daar vertel ik je straks meer over. Een gellak is gemaakt van een combinatie van half-vaste monomeren en oligomeren die tijdens het uitharden over UVA-licht veranderen in polymeren. Behoorlijk technisch, maar je kan het maar weten. 

 

Hoe lang blijft gellak zitten? 

Dat is afhankelijk van meerdere factoren zoals: Conditie van de nagel, het product, de voorbereiding en de naverzorging. Ook zie je vaak dat de gellak op teennagels vele malen langer blijft zitten dan op de handnagels. Maar gemiddeld genomen zien wij in de salon meestal dat het twee weken mooi blijft zitten op de handnagels en in veel gevallen zelf drie weken. Dit zijn dan wel de dames die ook vooraf voor een kleine manicure kiezen en thuis goed onderhouden met een nagelriemolie. Zo werkt het nou gewoon, je moet er zelf ook iets voor doen :) 

 

Hoe verwijder je gellak? 

Er zijn drie manieren om gellak te verwijderen. De eerst manier is er af pulken, deze manier is natuurlijk not done :) Maar helaas gebeurd het wel eens, dat iemand denkt; Oh die eerste ging best lekker! Maar wacht maar tot de rest. Je zal merken dat je nagels hierdoor beschadigen en de bovenste laagjes los gaan laten. NIET DOEN DUS!

De tweede manier is om het in de salon te laten verwijderen. Wij vijlen het bovenste laagje van de gellak en wrappen de nagels in met de "Expert Touch Nagellakremover". Terwijl u rustig afwacht onder het genot van een cappuccino of kop thee, doet de vloeistof het werk. Daarna halen we de wraps eraf en verzorgen we de nagels. Dit trucje kan je thuis natuurlijk ook doen als je daar tijd voor hebt. In de de salon verkopen we deze removel kits voor thuisgebruik.