Deep Cleansing *NEW*

55 min. l € 79.50

Deze behandeling gericht op acne zit in een nieuw jasje. Het is een behandeling waarbij we ons vooral richten op het diep reinigen van de huid.

We verwijderen vervelende huidoneffenheden zoals: mee-eters, gerstekorrels en puistjes.

  • Acne behandeling
  • Reinigende behandeling
  • Vergoeding zorgverzekering

Gratis Intake

Over onze Deep Cleansing *NEW* behandeling

Onze nieuwe, intensievere werkmethode

De Deep Cleansing heeft als doel intensief de onzuiverheden in de huid te verwijderen en de poriestructuur te verfijnen. Door middel van een unieke thermo-lysing, die aangenaam in de huid wordt gemasseerd, zorgen we ervoor dat de huid verwarmt, waardoor de poriën makkelijker openen. Na het verwijderen van deze thermo-lysing, wordt er een dun gaasje op de huid aangebracht zodat daaroverheen een stevig kleimasker kan komen te liggen. Het voordeel van dit kleimasker is dat het  ervoor zorgt dat de warmte in de huid wordt vastgehouden en de huid wordt verweekt. Omdat de huid goed is verwarmd en verweekt, is het voor ons makkelijker om de dieptereiniging uit te voeren en voorkomen we beschadigingen in de huid. We maken dus geen gebruik meer van het stoomapparaat. Na het uitreinigen wordt de huid gedesinfecteerd en gekalmeerd met een dagverzorging op maat.
 

Wat is acne eigenlijk?

Acne duidt op diverse huidaandoeningen en betekent ‘jeugdpuistjes’. Deze puistjes kunnen in het gezicht, op de rug, op de borst, op de schouders en zelfs op de billen zitten. De huid bevat kliertjes die talg (een vettige beschermende stof) aanmaken. Als deze kliertjes verstopt of ontstoken raken, ontstaan er puistjes. Acne komt vooral voor bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar, de een krijgt het meer dan de ander. Het kan zich echter ook op latere leeftijd ontwikkelen bij volwassenen of tijdens een zwangerschap. Acne is een zichtbare huidaandoening, die behoorlijk vervelend kan zijn en zelfs tot psychische problemen kan leiden.

 

Wat zijn de verschijnselen bij acne?

Bij acne ontstaan er puistjes. Vaak vooral in het gezicht, maar ook op andere plekken. Kenmerkend voor acne zijn de mee-eters (comedonen). Er komt een wit bultje (white heads) op de talgklier. Dit is een ophoping van talg. Later kan dat puntje zwart worden: een mee-eter (black heads). Wanneer de talgklier ontstoken raakt, ontstaat er een rood puistje. In het uiterste geval kan dit leiden tot de pijnlijkste variant: cycistische acne. Soms kan acne littekens geven.

 

Hoe ontstaat acne?

Bijna iedereen krijgt in de puberteit puistjes. De een heeft er meer of langer last van dan de ander. Waarom dat is, is niet helemaal bekend. Oorzaken van acne zijn onder meer hormonale veranderingen, bacteriën, bepaalde medicatie, stress, contact met bepaalde stoffen (onder meer in cosmetica), tekort aan zonlicht en daarmee vitamine D3 en erfelijkheid. Ook voeding kan een rol spelen bij het ontstaan van acne. De allergrootste boosdoeners zijn lactose (melk), varkensvlees, suikers en verbrande vetten. Deze kunnen, zeker in combinatie met hormonale veranderingen, het effect van bepaalde hormonen flink versterken, waardoor er te veel talg wordt geproduceerd. Daardoor verstoppen talgklieren, die op hun beurt weer een voedingsbodem zijn voor (de feitelijk altijd aanwezige) bacteriën. Als dan ook het immuunsysteem minder goed functioneert, bijvoorbeeld door een overschot aan suikers/koolhydraten, ontstaat er meestal een uitbraak.

 

Krijg ik de acne behandeling vergoed door mijn zorgverzekering?

Het is afhankelijk van je zorgverzekering of de acne behandeling wordt vergoed. Onze salon is aangesloten bij het ANBOS en gespecialiseerd in acne behandelingen bij jongeren en volwassenen. Na de behandeling ontvang je een factuur van ons, die je zelf kan indienen bij je zorgverzekering. Maar check vooraf bij je zorgverzekering of jij hiervoor in aanmerking komt of bekijk hier de vergoedingen van 2020.

 

Ik heb last van onzuiverheden, welke behandeling past bij mij?

Als je zeker wil zijn van een passende acne behandeling voor jouw huidtype in onze schoonheidssalon in Eindhoven, kies dan eerst voor een intakegesprek. Daarin gaan we samen achterhalen wat een oorzaak kan zijn van de acne en geeft onze huidspecialist je een persoonlijk huidadvies.

 

Acne Therapy

Om van je acne af te komen, heb je meestal meerdere behandelingen nodig. Zo combineren we tijdens de 'Acne therapy' drie behandelingen. Namelijk de 'Deep Cleansing' en twee keer de 'Kruidenpeeling'. Vooraf plannen we een intake gesprek, waarin we een behandelplan maken en advies geven betreft verzorging en voeding.

 

Acne behandeling bij zwangerschap

Bij zwangerschap kan acne zich ook voordoen. De zogenaamde mooie ‘pregnancy glow’ ofwel zwangerschapsgloed wordt veroorzaakt door een verhoogde talgproductie, betere bloedsomloop en het vasthouden van vocht. Het kan echter ook omslaan. Door de talg kunnen je poriën verstopt raken, waardoor je puistjes en acne gaat ontwikkelen. Ook het vocht dat je vasthoudt, bevat gifstoffen die puistjes kunnen veroorzaken. Van veel acne middelen is hun invloed op de zwangerschap niet bekend.

 

Het effect?

Een Deep Cleansing is een diep reinigende behandeling, waarbij we onzuiverheden verwijderen door middel van een steriele naald, zodat we geen littekens maken. We gebruiken geen zuren of andere peelings, waardoor deze behandeling voor elk huidtype geschikt is.

 

Resultaat: een zeer goed gereinigde huid!

 

Maak direct een afspraak