Teenage Treatment *NEW*

50 min. l € 69.50

De Teenage Treatment is een acne behandeling voor de puberhuid. Deze behandeling zit nu in een nieuw jasje. We verwijderen onzuiverheden zoals: comedonen, gerstekorrels en pustels. De ontstekingen worden deskundig ingeprikt met een steriele naald, zodat we geen littekentjes maken. 

  • Acne behandeling puberhuid
  • Reinigende behandeling
  • Vergoeding zorgverzekering

Over onze Teenage Treatment *NEW* behandeling

Onze nieuwe, intensievere werkmethode

De Teenage Treatment heeft als doel intensief de onzuiverheden in de huid te verwijderen en de poriestructuur te verfijnen. Door middel van een unieke thermo-lysing, die aangenaam in de huid wordt gemasseerd, zorgen we ervoor dat de huid verwarmt, waardoor de poriën makkelijker openen. Na het verwijderen van deze thermo-lysing, wordt er een dun gaasje op de huid aangebracht zodat daaroverheen een stevig kleimasker kan komen te liggen. Het voordeel van dit kleimasker is dat het  ervoor zorgt dat de warmte in de huid wordt vastgehouden en de huid wordt verweekt. Omdat de huid goed is verwarmd en verweekt, is het voor ons makkelijker om de dieptereiniging uit te voeren en voorkomen we beschadigingen in de huid. We maken dus geen gebruik meer van het stoomapparaat. Na het uitreinigen wordt de huid gedesinfecteerd en gekalmeerd met een dagverzorging op maat.

 

Wat is acne eigenlijk?

Acne is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Zo kunnen onzuiverheden ontstaan zoals: puistjes en comedonen. Meestal komt acne voor op plekken waar veel talgkliertjes zitten, zoals in het gezicht, op je rug, in je nek en zelfs op je billen. Als deze kliertjes verstopt of ontstoken raken, ontstaan er puistjes. Acne komt vooral voor bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar, de een krijgt het meer dan de ander. Het is een zichtbare huidaandoening, die behoorlijk vervelend kan zijn, zeker als je puber bent. Soms kan het zelfs leiden tot psychische problemen.
 

Wat zijn de verschijnselen bij acne?

Bij acne ontstaan er puistjes. Vaak vooral in het gezicht, maar ook op andere plekken. Kenmerkend voor acne zijn de mee-eters (comedonen). Door talgophoping ontstaat een wit bultje (white heads). Later kan dat puntje zwart worden: een mee-eter (black heads). Wanneer de talgklier ontstoken raakt, ontstaat er een rood puistje. In het uiterste geval kan dit leiden tot de pijnlijkste variant: cycistische acne. Soms kan acne littekens geven.
 

Hoe ontstaat acne?

In de meeste gevallen wordt acne veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens je pubertijd. Door de hormonen worden de talklieren vergroot en produceren deze meer talg. Een overmatige talgproductie kan in combinatie met dode hoorncellen zorgen voor verstopte poriën. Als de wand van de klier barst, leidt dit tot een ontsteking en dat noem je een puistje. Maar ook de toename aan bacteriën die meestal rond de pubertijd optreedt, kan leiden tot acne. We hebben het hier over de Propionibacterie. 
 

Vergoedt mijn zorgverzekering de acne behandeling? 

Of een zorgverzekering de kosten voor een acne behandeling vergoedt, is verschillend. Onze schoonheidssalon is aangesloten bij het ANBOS. We zijn bovendien gespecialiseerd in acne behandelingen bij pubers en volwassenen. Na de behandeling ontvang je een factuur van ons, die je zelf kan indienen bij je zorgverzekering. Maar check vooraf bij je zorgverzekering of jij hiervoor in aanmerking komt. 


 

Ik heb last van jeugdpuistjes, wat kan ik doen? 

We adviseren je eerst een intakegesprek in onze salon in Eindhoven te plannen. Daarin kunnen we achterhalen welke acne behandeling het beste bij jouw huidtype past. Dat doen we door bijvoorbeeld zaken als huidverzorging en voeding met je te bespreken en er zo achter te komen of er naast je pubertijd mogelijk nog een oorzaak kan zijn van de onzuiverheden. Vervolgens krijg je van onze huidspecialist een persoonlijk huidadvies.
 

Behandeling tegen acne voor alle huidtypen

De Teenage Treatment is een behandeling speciaal voor jongeren met last van acne, waarbij we onzuiverheden verwijderen door middel van een steriele naald, zodat we geen littekens maken. We gebruiken geen zuren of andere peelings, waardoor deze behandeling voor elk huidtype geschikt is.

 

Resultaat: een zichtbare verbetering van je huid!

Maak direct een afspraak