Clarity facial NEW *

55 min. l € 89.50

Deze behandeling gericht op acne is een behandeling waarbij we ons vooral focussen op het diep reinigen van de huid. We verwijderen vervelende huidoneffenheden zoals: mee-eters, gerstekorrels en puistjes.

  • Acne behandeling
  • Reinigende behandeling
  • Vergoeding zorgverzekering

Over onze Clarity facial NEW * behandeling

De Clarity facial is een populaire behandeling die gericht is op het verminderen van acne en het verbeteren van de huidtextuur en -tint. Hier lees je de voordelen van de Clarity facial, de ingrediënten die in de behandeling worden gebruikt, hoe de behandeling wordt uitgevoerd en wat je kunt verwachten van de Clarity facial.

De Clarity facial is een gezichtsbehandeling die speciaal is ontworpen voor mensen met een acnegevoelige huid. Het is ontwikkeld door Medik8, een merk dat bekend staat om zijn wetenschappelijk geformuleerde producten die gericht zijn op huidverbetering. De Clarity facial is ontworpen om de huid te reinigen, te exfoliëren en te hydrateren, terwijl acne en onzuiverheden worden verminderd.

 

Wat kan ik van de facial verwachten? 

We starten de behandeling altijd met een dubbele reiniging. Na een intensieve reiniging brengen we de Super Facial Peeling aan. Deze enzymen-peeling op basis van papaya enzymen kan een lichte prikkeling geven. Door de intense werking laten de dode huidcellen los en wordt de huid voorverweekt om alle onzuiverheden te verwijderen. Ontstekingen halen we weg doormiddel van een steriele naald en alcohol. Voor een extra dieptereiniging gebruiken we het Clay Mask van Medik8. Dit klei-masker dringt tot diep in de poriën, kalmeert en zuivert de huid. We sluiten de behandeling altijd af met een goed advies en de juiste dagverzorging. 
 

De voordelen van de Clarity facial

Eén van de belangrijkste voordelen van de Clarity facial is dat het helpt bij het verminderen van acne en onzuiverheden. Dit wordt bereikt door het gebruik van ingrediënten die de poriën diep reinigen en overtollige olie en vuil verwijderen. De behandeling helpt ook om de talgproductie te reguleren, wat bijdraagt aan het voorkomen van toekomstige uitbraken.

Een ander voordeel van de Clarity facial is dat het de huidtextuur en -tint verbetert. Door het verwijderen van dode huidcellen en het bevorderen van celvernieuwing, wordt de huid gladder en egaler. De behandeling helpt ook bij het verminderen van roodheid en ontsteking, waardoor de huid er helderder en gezonder uitziet.
 

Ingrediënten in de Clarity facial

De Clarity facial maakt gebruik van een aantal actieve ingrediënten, die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid van de huid en het verminderen van acne en onzuiverheden. Hieronder vind je een lijst van de belangrijkste ingrediënten die in de behandeling worden gebruikt:

Salicylzuur: Dit is een beta-hydroxyzuur dat effectief is in het exfoliëren van de huid en het verminderen van talgproductie. Salicylzuur is een keratolytische stof die helpt bij het oplossen van de opbouw van dode huidcellen en overtollige olie in de poriën.

Azelaïnezuur: Dit is een dicarbonzuur dat bekend staat om zijn antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Azelaïnezuur helpt bij het verminderen van roodheid en ontsteking, terwijl het de bacteriën die acne veroorzaken doodt.

Niacinamide: Dit is een vorm van vitamine B3 die de huidtextuur en -tint verbetert. Niacinamide heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en helpt bij het verminderen van de talgproductie.

De Clarity facial is een acne behandeling en kan dus in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit je aanvullende zorgverzekering.

 

Hoe ontstaat acne?

Bijna iedereen krijgt in de puberteit puistjes. De een heeft er meer of langer last van dan de ander. Waarom dat is, is niet helemaal bekend. Oorzaken van acne zijn onder meer hormonale veranderingen, bacteriën, bepaalde medicatie, stress, contact met bepaalde stoffen (onder meer in cosmetica), tekort aan zonlicht en daarmee vitamine D3 en erfelijkheid. Ook voeding kan een rol spelen bij het ontstaan van acne.

De allergrootste boosdoeners zijn lactose (melk), varkensvlees, suikers en verbrande vetten. Deze kunnen, zeker in combinatie met hormonale veranderingen, het effect van bepaalde hormonen flink versterken, waardoor er te veel talg wordt geproduceerd. Daardoor verstoppen talgklieren, die op hun beurt weer een voedingsbodem zijn voor (de feitelijk altijd aanwezige) bacteriën. Als dan ook het immuunsysteem minder goed functioneert, bijvoorbeeld door een overschot aan suikers/koolhydraten, ontstaat er meestal een uitbraak.

 

Krijg ik de acne behandeling vergoed door mijn zorgverzekering?

Het is afhankelijk van je zorgverzekering of de acne behandeling wordt vergoed. Onze salon is aangesloten bij het ANBOS en gespecialiseerd in acne behandelingen bij jongeren en volwassenen. Na de behandeling ontvang je een factuur van ons, die je zelf kan indienen bij je zorgverzekering. Maar check vooraf bij je zorgverzekering of jij hiervoor in aanmerking komt of bekijk hier de vergoedingen van 2023.

 

Ik heb last van onzuiverheden, welke behandeling past bij mij?

Als je zeker wil zijn van een passende acne behandeling voor jouw huidtype in onze schoonheidssalon in Eindhoven, kies dan eerst voor een intakegesprek. Daarin gaan we samen achterhalen wat een oorzaak kan zijn van de acne en geeft onze huidspecialist je een persoonlijk huidadvies.

Maak direct een afspraak