Acne behandeling Eindhoven

Ik wil van mijn acne af, is dat mogelijk? 

Dit is een vraag die wij bijna dagelijks voorbij horen komen als acne specialist. Daarom staan wij erop dat iedereen die last heeft van een onzuivere huid, puistjes en/of ontstekingen langs komt voor een GRATIS intake. Tijdens deze intake geven wij u een gratis huid advies en wordt er gekeken welke acne behandelingen het beste aansluiten bij uw huid.
 

 • Vergoeding zorgverzekering
 • Acne gespecialiseerd
 • Huid advies
 • Voeding advies
 • Product advies
 • ANBOS geregistreerd
 • Advies op maat
   

Gratis intake

Laten we beginnen bij de basis, wat is acne?

Acne is een ontsteking en/of verstopping van de talgkliertjes in onze huid. Talgkliertjes zitten overal in onze huid, met uitzondering van de handpalmen en voetzolen. Acne komt vaak voor op plekken in onze huid waar veel talgkliertjes zitten, denk aan je rug en gezicht.

Acne staat bekend als één van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de mens. Tijdens ons leven heeft bijna iedereen wel eens te maken met acne, de ene in een lichte vorm en de ander helaas in een sterkere vorm. Als we gaan peilen in welke leeftijdscategorie acne het meeste voor komt, dan kijken we vooral naar de leeftijd van 14 tot en met 25 jaar. Daarom word het in de volksmond ook snel jeugdpuistjes genoemd, dit wil alleen niet zeggen dat volwassenen er geen last van kunnen hebben. Laten we vooral voorop stellen dat acne een totaal onschuldige huidaandoending is, maar kan helaas cosmetisch zeer storend zijn.

 

Maar wat is nu de oorzaak van acne?

In de meeste gevallen wordt acne veroorzaakt door hormonale schommelingen, denk hierbij voornamelijk aan de puberteit. Maar naast de puberteit zien we dat acne door meerdere factoren kan worden veroorzaakt, genetische factoren, stress, voeding en/of gebruik van afsluitende cosmetica. Het proberen te achter halen wat nu de oorzaak van acne is, is een belangrijke factor. Alleen kunnen we niet altijd de exacte oorzaak vinden of is alleen de oorzaak aanpakken niet voldoende.

 

Heb ik acne?

Wat we vaak zien bij een acne huid is dat de talgkliertjes meer talg aan maken dan "normaal", hierdoor voelt de huid snel vet en raken de poriën verstopt. Je ziet dus dat de huid last heeft van veel puistjes en/of mee-eters. Doordat de huid niet goed kan afschilferen zien we ook dat de huid wat verdikt en rood kan zijn. Hetgeen wat we vaak zien ontstaan na acne zijn de acnelittekens en roodheid. Acnelittekens zijn vaak diepe putjes die ontstaan zijn door het verkeerd uit knijpen van acne of door de ernstige vormen van acne.

 

Veel voorkomende soorten acne:

 • Acne Vulgaris: Meest voorkomende acne soort​
 • Acne Comedonica: de huid vertoont veel comedonen ook wel mee-eters genoemd, weinig tot geen ontstekingen
 • Acne Conglobata: Ernstige vorm van acne waarbij we zeer heftige rode ontstekingen zien
 • Acne Keloïdalis: Ernstige vorm van acne zoals bij Conglobata komt vaak voor bij mensen met een donkere huid 
 • Acne Tarda: We spreken van acne tarda wanneer acne na de puberteit pas doorzet
 • Acne Excoriée des jeunes filles: Ook wel "krab acne" genoemd

 

Hoe behandelen wij acne?

Dit is per persoon verschillend, dus hier komen we terug op het maken van een GRATIS intake gesprek met een van onze acne specialistes. Tijdens dit gesprek vul je een intake formulier in, hierdoor komen we een aantal belangrijke punten te weten denk hierbij aan voeding, eerdere behandelingen, medicijnen, levensstijl etc. We gaan samen naar je huid kijken en maken een behandelplan op maat voor je klaar. Er wordt altijd rekening gehouden met je wensen en budget. Ook geven wij advies betreft het voortzetten van de behandeling thuis. Zodat we samen kunnen gaan werken om de acne te verminderen en de huid te verbeteren.

 

Welke acne behandelingen bieden wij aan?

Deep cleansing
Teenage treatment
Kruidenpeeling
Microneedling
Dermopeeling


Krijg ik mijn behandeling vergoed door de zorgverzekering?

Dit is een veel voorkomende en belangrijke vraag. Dus ons antwoord: JA ZEKER!
Ons personeel is gespecialiseerd in ACNE behandelingen EN aangesloten bij het ANBOS. Doordat wij deze erkenning mogen dragen betekend het dat wij proffesionele acne behandelingen mogen uitvoeren en deze dus vergoed zouden kunnen worden door je zorgverzekering. Check altijd zelf vooraf of je verzekerd bent voor acne behandelingen. Na de behandeling ontvangt je de factuur, deze kun je dan meteen indienen bij je zorgverzekering.